Pagina 1 van 30

[verven] Henna

Geplaatst: zo feb 07, 2010 10:47 pm
door PsykoZone
****aanpassing eerste post****

Handige hennalinkjes:
http://www.hennaforhair.com/mixes/index.html
http://www.mehandi.com/shop/hairinstructions2.pdf
http://forums.longhaircommunity.com/sho ... php?t=2963
http://raponsje.forumup.be/viewtopic.ph ... m=raponsje
http://raponsje.forumup.be/topic-2-0-50-raponsje.htmlHallo allemaal!

Ik heb altijd zwart of rood haar.. als ik het rood heb dan verf ik het met henna en hou van henna! Van mezelf ben ik blond. Betekent dat ik dus best vaak mn uitgroei moet (wil) bijwerken.. Het liefst heb ik zwart haar.. maar de uitgroei irriteert me altijd zo erg en dan moet ik het vaak verven. Mijn dreads zijn het hier niet mee eens.
Nu wil ik eigelijk over op zwarte henna. Ik heb gelezen dat je in sommige soorten henna een stof zit die slecht is voor je huid. (kan het niet terugvinden op internet welke stof)
Er zijn wel soorten zwarte henna die op natuurlijke basis zijn en geen chemische stof bevatten, heeft iemand tips welke? De henna bij de turkse winkel hier in de buurt zijn meestal alleen in het arabisch.. Ik ben nog steeds opzoek maar durf het gewoon niet zo denk ik.
Ook heb ik begrepen dat de natuurlijke henna niet echt permanent dekt, klopt dit? Wil iemand zijn/haar ervaringen delen? Kan hier niet echt iets over terugvinden op het forum.

Groetjes Elisa

Re: zwarte henna

Geplaatst: zo feb 07, 2010 10:54 pm
door Alani
Hmm zoveel weet ik niet van henna maar volgens mij dekt het wel gewoon 100%. Over welke beter is enz weet ik ook niet maar der zijn hier genoeg henna gebruikers dus die kunnen je vast verder helpen. Maar over verf waarom doe je dan niet alleen je uitgroei met zwarte verf en koop je een fles 3% want wat er in het pakje zit is altijd 12% waardoor je dreads het er ook niet mee eens zijn. :)

Re: zwarte henna

Geplaatst: zo feb 07, 2010 11:11 pm
door PsykoZone
hee,
ik heb ook wel eens mn uitgroei geverfd met 3 % maar dan werd het niet echt zwart zoals ik wil omdat ik hoogblond ben. Van alle verf (alle kleuren heb ik wel zo'n beetje gehad, en ook alle soorten die ik ken) dekt de hardnekkige zwarte verf en rode henna alleen. Hopelijk ook de zwarte dus :) thx voor de tip

Re: zwarte henna

Geplaatst: ma feb 08, 2010 6:49 pm
door JungleJane
De gevaarlijke stoffen zitten voornamelijk in henna-pasta, wat gebruikt wordt voor een henna-tattoo. Met de henna uit de turkse shops zit je zeker veilig (de poedervormen dus, die je zelf nog tot een papje moet verwerken). Henna dekt 100%, maar je uitgroei ga je uiteraard steeds moeten bijwerken hoor. Gelukkig is henna geen aanslag op je haar, het is een natuurlijk produkt en werkt zelfs verzorgend.

Re: zwarte henna

Geplaatst: di feb 09, 2010 9:39 pm
door PsykoZone
JungleJane schreef:De gevaarlijke stoffen zitten voornamelijk in henna-pasta, wat gebruikt wordt voor een henna-tattoo. Met de henna uit de turkse shops zit je zeker veilig (de poedervormen dus, die je zelf nog tot een papje moet verwerken). Henna dekt 100%, maar je uitgroei ga je uiteraard steeds moeten bijwerken hoor. Gelukkig is henna geen aanslag op je haar, het is een natuurlijk produkt en werkt zelfs verzorgend.
hoi hoi thanks voor je reactie, de uitgroei moet sowieso ja...helaas
ik heb begrepen dat sommige henna uit de turkse winkel voor de huid ook schadelijk kan zijn... hmz

Re: zwarte henna

Geplaatst: vr feb 12, 2010 7:47 pm
door JungleJane
Goh, dat heb ik zelf nog nooit gehoord (buiten die henna-pasta dus, waarover ik reeds sprak), maar de henna in poedervorm, ik dacht dat je daar altijd wel save zit hoor.
Maar als je niet zeker bent, in bio-winkels verkopen ze ook wel altijd henna om je haar te kleuren, dus mss kan je daar dan even kijken (natuurlijk is de henna in turkse shops pakken goedkoper, en naar mijn weten gebruiken ze die zelf ook op hun haar ... )

Re: zwarte henna

Geplaatst: za feb 13, 2010 3:17 pm
door appelman
Ik googlede net ff en kom alleen tegen dat zwarte henna gevaarlijk is als er PPD in zit.
Misschien dat je dat kunt checken?

Re: zwarte henna

Geplaatst: za feb 13, 2010 7:11 pm
door Indy

Informatie en vragen: Verven van dreads

Geplaatst: do feb 10, 2011 8:10 am
door Dreadwoman
vraagje....
ik wil vandaag of morgen (of overmorgen of overovermorgen) mijn dreads blonderen. Heb het spul al in huis. En daarna wilde ik er henna over heen doen. Dat moet toch kunnen? Hoelang zal ik tussen het blonderen en het henna-en wachten? Kan het dezelfde dag al? of een dag later? Of nog veeeeeeel later? Wie heeft ervaring?

Re: Informatie en vragen: Verven van dreads

Geplaatst: do feb 10, 2011 8:38 am
door IJs
oeh ik heb zo eens iets gehoord he... van rood naar blond en dan weer rood, dat het dan weleens groen kan worden of erger!!! omdat blonderen zoooo chemisch gaat..

Re: Informatie en vragen: Verven van dreads

Geplaatst: do feb 10, 2011 8:42 am
door *Ditl
Ja ik ben aan het opzoeken geweest van de week omdat ik ook met henna aan de gang wil en ze raden overal aan om minstens 6 weken te wachten na een chemische behandeling (sommige sites zelfs 12 weken). Maar ook weer dat als je henna hebt die puur natuur is (zonder metalen erin) dat het dan eigenlijk niet zo blauw/groen kan worden omdat er geen chemische reactie op kan treden.
Dat wachten is omdat het niet zou pakken op haar dat chemisch behandelt is.

Re: Informatie en vragen: Verven van dreads

Geplaatst: do feb 10, 2011 9:03 am
door Dreadwoman
hmmmmmm maar ik wil juist niet zo lang wachten, want dat geblondeerde gaat heeeel lelijk staan!
Mijn henna is wel puur.
en ik wil het alleen maar eerst blonderen, zodat de henna juist een beetje "knal" wordt...

Re: Informatie en vragen: Verven van dreads

Geplaatst: do feb 10, 2011 9:19 am
door IJs
waarom test je niet eerst 1 dreadje in je nek uit ?:)

Re: Informatie en vragen: Verven van dreads

Geplaatst: do feb 10, 2011 9:52 am
door Anju Sol
Nou, ik heb het na een dag of 2/3 rood geverfd en dat ging prima. Zie mijn foto topic maar. En ik had het zelfs iets van 2 a 3 keer ontkleurd en daarna henna erin wat maar iets van 1,50 per pakje kostte.

Re: Informatie en vragen: Verven van dreads

Geplaatst: do feb 10, 2011 10:09 am
door *Ditl
Bleef het toen ook goed rood of ging het heel snel vervagen Lina?