Dread FAQ!

Stel hier je vragen over dreadlocks en vind antwoorden op je vragen

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Biessy
Eredready
Eredready
Berichten: 2918
Lid geworden op: vr jan 26, 2007 9:06 pm
Locatie: Rotterdam

Dread FAQ!

Bericht door Biessy » vr jan 26, 2007 9:58 pm

Met grote dank aan: Dorque!

Hoofdstuk 0: Voordat je dreads neemt

0.1 Dreads, het makkelijkste kapsel (?)
Veel mensen denken dat dreads een makkelijk kapel is, in het begin is het tegendeel waar. Je moet ze in het begin namelijk bijwerken (als je dat wilt natuurlijk) Als je natural dreads wilt, is het begin helemaal een hel. Je haar is een rotzooi en voordat je echt gaat zien dat het dreads moeten voorstellen ben je een paar maanden verder. Waarschijnlijk laat je je dreads zetten (zoals de meesten). En zelfs dan heb je niet meteen het resultaat wat je zou willen hebben. Je dreads zijn losjes, dun en staan soms alle kanten uit. Onthoud dat dit verandert naarmate de tijd verstrijkt.

0.2 Tijd
Je dreads zullen in het begin niet zijn zoals je ze wilt hebben, dreads moeten namelijk door middel van tijd beter worden. Als je op dit forum in de foto-topics kijkt zie je dat de dreads van de members steeds beter worden. Tijd is dan ook een vaak voorkomend woord in deze FAQ.


Hoofdstuk 1: Het begin

Hoofdstuk 1.1: De verschillende soorten
Je hebt verschillende soorten dreads. De twee hoofdgroepen zijn getoupeerde en opgeknoopte.

1.1.1 Getoupeerde dreads
Je zult het waarschijnlijk al geraden hebben, maar deze dreads zijn getoupeerd. Eerst word je haar verdeeld in vakjes en daarna wordt er getoupeerd.
1.1.2 Geknoopte of gehaakte dreads
Geknoopte dreads zijn ook eigenlijk wel duidelijk. Het zijn gewoon dreads die geknoopt zijn, met of zonder touperen tussendoor. Gehaakte dreads zien er ook geknoopt uit, omdat ze tijdens of na het zetten met een haaknaald zijn bewerkt. Deze dreads pluizen aanzienlijk minder, maar zijn er ook veel moeilijker uit te halen. Volgens sommigen zijn geknoopte dreads ook minder mooi dan getoupeerde.
Je zult dus voordat je je dreads laat zetten wat research moeten doen om te kijken wat jij persoonlijk het mooiste vind.


Hoofdstuk 1.2: Het zetten van dreads

Er zijn eigenlijk 3 manieren om dreads te krijgen; deze zijn zelf zetten, laten zetten en natural dreads

1.2.1 Het laten zetten van dreads
Er zijn natuurlijk kappers die dreads zetten, maar meestal zijn deze duur en ze zijn niet gespecialiseerd in het zetten van dreads. Het is in ieder geval zaak dat je goed overlegt wat de kapper kan en zijn/haar eerdere werk bekijkt.
Daarnaast zijn er ook mensen die wel gespecialiseerd zijn in het zetten van dreads. Veelal is het niet alleen goedkoper om hier je dreads te laten zetten; ook weten deze mensen veel meer over dreads en ze kunnen je vaak handige tips geven over de verzorging. Op dit forum heb je er een paar rondhangen:

http://www.dutchdreads.nl/tydelyk/viewt ... ?f=9&t=185

Voor de rest zijn er op het forum ook altijd wel aardige mensen te vinden je willen helpen.

1.2.2 Het zelf zetten van dreads
Het zelf zetten van dreads is ten eerste goedkoper, maar duurt waarschijnlijk ook stukken langer en is vermoeiender omdat je toch een hele tijd boven je hoofd staat te werken. Toch vinden sommigen het een uitdaging om ze zelf te zetten.
Je hebt waarschijnlijk wel iemand nodig die de achterkant voor je wil doen, want daar kun je waarschijnlijk niet bij.

1.2.3 Natural dreads
Het principe van natural dreads is dat je je haar gewoon niet meer kamt; vroeg of laat worden het dan dreads. Dit duurt vaak wel een jaar voor het er een beetje mooi uitziet.
Een nadeel van echte 'naturals' is dat je niet zelf de dikte kunt bepalen (of je moet ze tussendoor uit elkaar trekken). Het leuke daarvan is dat geen enkele dread er hetzelfde uitziet.


Hoofdstuk 2: De verzorging van je dreads

Hoofdstuk 2.1: Bijhouden van jonge dreads
In het begin (tot 2 maanden ongeveer) moet je sommige dingen juist wel, en andere juist niet doen. Hier dus wat informatie;

2.1.1 Water en jonge dreads

2.1.1.1 Wassen van jonge dreads
Je hoort vaak dat je in het begin je dreads niet moet wassen. De meeste dreadzetters adviseren 4 weken. Als je denkt dat je dreads niet stevig genoeg zijn, is het slim om inderdaad een tijdje te wachten. Sommige dreads zijn echter al direct stevig genoeg en die kun je dus meteen al wassen. Als je bang bent dat je jonge dreads hun eerste wasbeurten niet zullen overleven, kun je bijvoorbeeld elastiekjes onder in de dreads doen om te voorkomen dat ze uitzakken. Kijk ook even in het topic over wassen!

2.1.1.2 Zwemmen in chloorwater met Jonge dreads
Zwemmen in chloorwater kan best na een paar weken. Zorg alleen wel dat je ze goed uitspoelt na het zwemmen, want chloor stinkt. Je dreads kunnen er na het zwemmen slechter uitzien dan ervoor (lussen etc.) maar dat komt allemaal wel goed.

2.1.1.3 Zwemmen in Zout water met Jonge dreads
Zwemmen in zout water is ongeveer het beste wat je met je dreads kan doen. Je haar word er namelijk erg stug van (niet uitspoelen dus!) Jonge dreads zien er na het zwemmen zelfs beter uit. Als je de kans hebt om naar het strand te gaan, pak 'm dan. Ga zwemmen!

2.1.2 Bijwerken met de handen
Bijwerken met de handen is zowel goed voor jonge als volwassen dreads, kijk daarom bij hoofdstuk 2.2.2

Hoofdstuk 2.2: Bijhouden
Elke dready wil dat zijn/haar dreads zo snel mogenlijk vervilten en vooral mooier worden. Er zijn natuurlijk ook weer een paar manieren om dit te realiseren.

2.2.1 Water

2.2.1.1 Wassen van jonge dreads
Schoon haar klit beter dan vet haar, dat is een feit. Was je haar dus! Je kunt merken dat je dreads er minder mooi uitzien net na het wassen, maar ook dat ze op langere duur er beter van worden. Sommige dreadheads wassen 1 keer per week, anderen 1 keer in de 2 weken, anderen 2 keer per week, enz. Hoe jij het doet moet je zelf maar uitzoeken. Als je haar te vet word moet je het wassen. Je zou haast zeggen dat het gewoon haar is! ;D


2.2.2 Verzorging

2.2.2.1 Palmrollen
Palmrollen is volgens mij een van de effectiefste manieren om je dread sneller strakker te maken. Je palmrolt door je dread tussen je twee handpalmen te nemen en met je handen over elkaar heen te wrijven. Net alsof je je handen aan het wassen bent.

2.2.2.2 De uit-elkaar-trek-truc
Voor deze methode is (voor zover ik weet) geen banaming, maar het is wel effectief. Hiermee duw je namelijk de klit van je dread omhoog (in de richting van je haarwortels dus) Hierdoor heb je wel lossere puntjes, maar de rest van je dread gaat er beter van klitten! Hoe je het doet? Verdeel het puntje van een dread in twee slierten en trek deze hard uit elkaar. Vervolgens verdeel je het puntje op een andere manier in twee slierten en doe je hetzelfde. Herhaal dit tot je tevreden genoeg bent.

2.2.2.3 Tip rubbing/tip rounding
Tip rubbing zorgt voor ronde puntjes. Je pakt je dread vast alsof het een sigaret is, ongeveer 1 cm van de punt, en wrijft 'm dan in rondjes op je andere hand. Je zult zien dat er wat haren afbreken, doe dit dus niet te vaak. Dit gaat namelijk ten koste van de lengte van je dreads!

2.2.2.4 Root Rubbing / Clockwise Rubbing
Clockwise rubbing is goed voor de uitgroei. Je neemt de dread tussen wijs- en middelvinger (alsof je een sigaret vasthoudt) ongeveer 1 cm van je hoofd (dus bij je haarwortels) en druk hem erop. Wrijf rondjes over je hoofdhuid.
Kijk voor de duidelijkheid ook even dit filmpje van Marije.

2.2.2.5 Haken
een engelstalige uitleg van hoe je kan haken
http://community.livejournal.com/get_up ... 99923.html
Hoofdstuk 2.2: Alles wat je in je haar smeert
Er zijn een hoop middeltjes om je dreads beter te maken.

2.2.1 Huismiddeltjes

2.2.1.1 Zoutoplossing
Natuurlijk kun je speciale dread middeltjes kopen, maar dit is toch echt een huismiddeltje. Zout water. De verhouding 1s ongeveer 1 op 10, maar je kunt ook meer zout gebruiken (wat volgens mij weinig uitmaakt ) Dit spuit (met een plantenspuit) of smeer je in je haar. Wat je in ieder geval niet moet doen is het eruit spoelen, want dan heb je er niks aan. Laat het zitten, je zult zien dat je haar stugger word en dus beter dread. Ook kun je het beter niet direct op je hoofdhuid spuiten, daar krijg je namelijk vreselijke jeuk van...

2.2.1.2 Citroensap
Citroensap is ook goed voor je dreads. Kant-enklaar citroensap kun je in de supermarkt vinden. Daarzijn van die kleine gele flesjes (staat volgens mij bij de specerijen) Je brengt het op dezelfde manier aan als zout. Dit moet je ook maar eens uitproberen.

2.2.1.3 Cocktail
Een mix van citroensap en zout (dus zout opgelost in citroensap) Of dit echt beter werkt moet je voor jezelf bedenken. De verhouding is ongeveer 1 op 5.

2.2.1.4 Wax
Sommige mensen gebruiken wax om hun pluis tegen te gaan. Je kunt hiervoor speciale dreadwax kopen. Een nadeel van wax is dat je dreads vettig worden en dat er zich wax ophoopt in je dreads, maar dat gebeurt niet zo snel als je gematigd waxt. En wax bevorderd het dreadproces ook niet. Maar als je van je pluis afwilt is dit wel een idee...2.3 Het "volwassen" worden van dreads
Na een tijdje worden je dreads volwassen, maar wat gebeurt er dan eigenlijk?

2.3.1 Vervilten

Vervilten is het begin van het dreadprocess. Dan begint je haar pas eigenlijk echt te dreaden. Dat kun je merken aan het pluis dat in de dreads klit, dat je lussen krijgt en dat daardoor je dreads gaan krimpen en dat je dreads een hele fijne structuur krijgen waardoor ze hard en compact worden.

2.3.2 Lussen en bobbels

Een lus ontstaat als de 1e kant van je dreadlock sneller begint te dreaden als de andere kant, hierdoor ontstaat er aan de langzame dreadkant een lus hierdoor krimpt tevens je dreadlock in lengte. Een lus kan in verloop van de tijd verdwijnen als het verklit raakt met de dread,dit proces kun je versnellen door de lus af en toe stevig tegen de dread aan te rubben. Zodra de lus begint te klitten aan de dread word het meestal een grote bobbel, deze zal met de tijd steviger tegen de dread aan klitten waardoor er maar een klein bobbeltje over blijft, deze bobbeltjes zijn zodanig plat dat de meeste dreadheads er zich niet aan zullen storen.[/quote]

Hoofdstuk 3: Het Einde

Veel dreadies willen het niet geloven, maar ooit op een dag komt er een moment dat de dreads eruit gaan. Omdat ze het niet leuk meer vinden, of vanwege het werk. Dreads kunnen eruit gehaald worden. Je hebt hier natuurlijk ook weer meniertjes voor;
Doe een tijdje niks aan je dreads tot uitgroei hebt. Die uitgroei is dan geen dread, maar gewoon haar. Dan pak je de schaar en *knip... je hebt geen dreads meer, maar kort haar (het is wel raadzaam om je kapsel daarna bij te (laten) werken.)

De volgende methode zou ik zelf nooit gebruiken. Ik hou namelijk niet zo van pijn Deze methode is het uitkammen van je dreads. Zoals iedereen weet zijn dreads niks meer dan slierten geklit haar. Dus wat doe je om ze eruit te krijgen? Juist! Conditioner kopen. (Iets wat je normaal sterk afgeraden word als je je dreads wilt behouden.) En ik heb het niet over een beetje, ik bedoel dat je echt liters conditioner moet kopen (maar dat ligt natuurlijk aan hoe lang je je dreads hebt. Als je je haar gewassen hebt met die conditioner ga je het gewoon kammen. En als je opgeknoopte dreads hebt kun je beter de eerste methode gebruiken...


Hoofdstuk 4: Veel Gestelde Vragen

Welke methode moet ik gebruiken om mijn dreads te zetten?
Zoek dat even lekker zelf uit (Hoofdstuk 1.1)

Mag je zwemmen in chloorwater met dreads?
Persoonlijk zou ik het in de eerste weken niet doen, maar daarna kun je gerust gaan zwemmen in chloorwater. Zorg alleen wel dat je je dreads na het zwemmen goed uitspoelt. Het schijnt anders ongelooflijk te gaan meuren.

Mag je zwemmen in zout water met dreads?
Hoewel zwemmen in de eerste weken word afgeraden, zou ik het wel doen. Als je een dagje aan zee bent moet je gewoon niet aan je dreads denken en gewoon de zee in gaan. Ook al ben je in je eerste weken. (Ik spreek hier uit eigen ervaring) Je dreads zullen er wel pluiziger van worden, maar uiteindelijk merk je dat ze steviger zijn na een dagje. Ook is het af te raden om het zout er uit te spoelen. Laat het er lekker inzitten.

Branden Dreads?
Is het gras groen? Natuurlijk branden dreads, want gewoon haar brand ook...

Ik heb pluis! Wat moet ik doen?
Er zijn hiervoor een paar opties:
Niet zeiken, want niks werkt permanent.

Waxen helpt voor even, maar vet haar klit niet, dus krijg je uiteindelijk meer pluis als je het waxt als je het mij vraagt.

Citroensap (het is nog niet bewezen) schijnt ook te helpen.

Maar het beste kun je er je gewoon niks van aantrekken, want dit verschijnsel hoort nou eenmaal bij het hebben van dreads.

Ik wil geen dreads meer! Hoe haal ik ze eruit?
Kijk bij hoofdstuk 3

Mijn dreads zijn springerig. Hoe voorkom ik dat?
Als je dreads net gezet zijn staan ze nog omhoog door het touperen. Dus tijd zal het verhelpen. Als je dreads springerig blijven, moet je nog langer wachten, want dan zijn ze gewoon (te) kort

Hoofdstuk 5: Mythen

Dreads zijn altijd vies, je kunt ze niet wassen
Fout, je kunt dreads wel wassen. Of beter gezegd; je moet dreads wassen. Vet haar klit namelijk slechter (en als je je haar niet wast word het vet) Dus hou je dreads schoon!

Je moet wax (of pindakaas, lijm, tandpasta, vet etc.) gebruiken om dreads te krijgen
Je hebt eigenlijk helemaal niks nodig om dreads te krijgen, je zou zelfs gewoon helemaal niks kunnen doen, dat krijg je ook (natural) dreads. En, gadverdamme! Doe geen pindakaas, lijm, vet of tandpasta in je haar, dat is ziek!

Hoofdstuk 6: Thanks to

5.1 Dutchdreads members
Thanks to: Pebbles, Maartje-Staartje, Kwebbel, Megalo_Maankind, Simone, Daantje, Jeroen, Kid
Special Thanks to: Katje! - de lijst hoort echt bij de FAQ, bedankt
Jeffrey - voor zijn inzending(en)

5.2 Knottylocks members
Special Thanks to: Lunatic 3051 - You can't read my FAQ, but yours helped me out! Thanks mate
----------------------------------------------------------------------------------

Links en adressen winkels


Als je suggesties hebt voor links: roep maar!
Ook wat winkels betreft: als iedereen de adressen plaatst die hij/zij kent, kunnen we een mooie lijst maken.

Dreads maken Dreads onderhouden Andere dreadsites Producten Webwinkels Adressen winkels (verkoop van elastiekjes, nephaar, wax en/of kralen)
 • Noord-Holland
  Haarlem:
  - Billy Holiday
  Botermarkt 12
 • Zuid-Holland
  Den Haag:
  - Afro Indian Market
  Wagenstraat 64
  - American First Afro Shop
  Hobbemaplein 100

  Rotterdam:
  - Amerifirst
  1e Middellandstraat 70
  - American Beauty Supply
  1e Middellandstraat 132b
  - Beauty Gallery
  Paul Krugerstraat 139A
  - Het Haarwinkeltje
  Schiedamseweg 97A
  - Rafina's Hairshop
  Groene Hilledijk 217-a

  ilten
 • Zeeland
  Goes:
  - Het Hobbyhuis (kralen)
  Lange Vorststraat 1
  - Ziezo Haarcosmetica
  Schuttershof 21

  Vlissingen:
  - Topline Haarcosmetica VOF
  Coosje Buskenstraat 145
 • Noord-Brabant
 • Limburg
  Maastricht:
  - Afro shop
  Achter de Barakken 3
  - The happy house
  Brusselsestraat 19

  Roermond:
  - Toko Djawa
  Wilhelminaplein 8

  Sittard:
  - Toko Elly
  Paardestraat 51a
 • Gelderland
  - Toko Weuro
  Augustijnenstraat 45
  Nijmegen
 • Utrecht
  Utrecht:
  - Afro World
  Predikherenstraat 4
 • Flevoland
 • Overijssel
 • Drenthe
 • Groningen
  Groningen:
  - 247 hair
  Gedempte Zuiderdiep 49
 • Friesland

Simone
Eredready
Eredready
Berichten: 3692
Lid geworden op: zo jan 28, 2007 6:25 pm
Locatie: Zwolle
Contacteer:

Bericht door Simone » vr mar 28, 2008 2:48 pm

Wat zou er dan niet aan kloppen en hoe zou het er dan wel moeten staan?

Gebruikersavatar
CIMI
Dreadcrew
Dreadcrew
Berichten: 9855
Lid geworden op: zo mar 04, 2007 10:18 pm

Bericht door CIMI » di apr 15, 2008 3:24 pm

leuk gedaan zeg :) alleen die hoofdletters tussendoor bij sommige woorden hoeven niet! :lupe:

Janena Hair
Senior Dready
Senior Dready
Berichten: 715
Lid geworden op: wo feb 21, 2007 11:16 am
Locatie: Hardenberg
Contacteer:

Bericht door Janena Hair » di apr 15, 2008 7:17 pm

ik heb nog wat verkoopadresjes:

***Amsterdam***

Suhail Cosmetics
Albertcuypstraat 45
Tel. 020-6795130

Suhail Cosmetics
Albertcuypstraat 225
Tel. 020-6769864

Suhail Cosmetics
Linneausstraat 34
Tel. 020-6923090

***Groningen***

Bobby’s Hairfashion
Korreweg 20
Tel. 050-5735428

***Zwolle***

Riaad centre
Bachplein 17
Tel. 038 4220804

Ik heb er eigenlijk nog wel veel meer op mijn site staan maar van deze shops weet ik dat ze in ieder geval spullen verkopen van lets dred, elastiekjes, etc..
Afbeelding

Heero Valentine
Junior Dready
Junior Dready
Berichten: 103
Lid geworden op: vr feb 13, 2009 8:37 am
Geslacht: dread-man
Locatie: Meppel

Re: Dread FAQ!

Bericht door Heero Valentine » vr feb 13, 2009 1:54 pm

:| En wax is vrijwel ten alle tijden slecht om meerdere redenen.

- Wax zorgt er voor dat je haar vetter word waardoor het dus veel langer duurt voor je dreads hebt.
- Wax houd ook troep vast in je haar omdat je het vrijwel niet uit kan spoelen en kan daardoor dus er voor zorgen dat je een vorm van schimmel in je haar krijgt.

:D Maar wel zeer goed dat je de factor tijd noemt.
Dreads groeien sowieso wel, je moet geduld hebben...het kan wel een jaar tot 2 jaar duren voor dat het eindelijk dreadlocks zijn.

Maakt niet uit hoe je je dreads laat zetten...ze zullen er altijd shit uti zien in het begin.
Relax gewoon, vergeet dat je ze hebt en in een jaartje beginnen ze al mooi te worden.

:top: Maar voor de rest een redelijk FAQ.

Vind alleen zelf dat je zo min mogelijk aan je haar moet zitten (dus niet palmrollen, clockwise rubben) want dat kan er voor zorgen dat je haren gaan breken.
Haken kun je ook beter maar niet doen, maar daardoor gaan ze er wel beter uit zien...vooral handig als je moeder of baas het niks vind :D
:/ Enige probleem wat je dan nog hebt is dat zodra je begint met bijwerken...je altijd zal moeten bijwerken...

Gebruikersavatar
sxp.
Dreadcrew
Dreadcrew
Berichten: 7868
Lid geworden op: ma mar 03, 2008 7:52 pm

Re: Dread FAQ!

Bericht door sxp. » vr feb 13, 2009 1:59 pm

Heero Valentine schreef::/ Enige probleem wat je dan nog hebt is dat zodra je begint met bijwerken...je altijd zal moeten bijwerken...
Ja, inderdaad.
Want je kunt natúúrlijk niet denken 'ik wil m'n dreads eerst goed en stevig hebben, maar als de basis eenmaal goed gelegd is wil ik ze wat laten verwilderen.'
Dat uiteraard onmogelijk, eens bijgewerkt zul je áltijd bij moeten werken.

:juggle:

Wat is verder je punt eigenlijk precies?
:keks:

Gebruikersavatar
CIMI
Dreadcrew
Dreadcrew
Berichten: 9855
Lid geworden op: zo mar 04, 2007 10:18 pm

Re: Dread FAQ!

Bericht door CIMI » vr feb 13, 2009 3:11 pm

ja eh ja... alsof je je dreads niet gewoon één keer kunt laten bijwerken en daarna gewoon laten idd? :P (zoals ik heb gedaan, en velen anderen...) haha!

Frannn
Divine Dready
Divine Dready
Berichten: 2040
Lid geworden op: zo mei 25, 2008 3:50 pm
Locatie: Heerhugowaard (NH)
Contacteer:

Re: Dread FAQ!

Bericht door Frannn » vr feb 13, 2009 3:26 pm

"Voor de rest zijn er op het forum ook altijd wel aardige mensen te vinden je willen helpen.
Bij het laten zetten heb je een hoop voordelen, dat is logisch. Je hoeft er zelf niks aan te doen, je zit alleen. Daarnaast weet je zeker dat het goed gebeurd en dat je het nog eens over moeten doen. Maar, dan heb je ook altijd nog van die figuren die het zelf willen doen"

ik denk dat je bedoeld dat je het dus NIET nog eens over hoeft te doen :P
Ad&Frannie.
Do your dance, do your dance, do your dance...

Heero Valentine
Junior Dready
Junior Dready
Berichten: 103
Lid geworden op: vr feb 13, 2009 8:37 am
Geslacht: dread-man
Locatie: Meppel

Re: Dread FAQ!

Bericht door Heero Valentine » vr feb 13, 2009 4:52 pm

:lach: ik bedoelde eigenlijk dat er veel mensen zijn die verwachten dat hun dreads altijd zo netjes blijven als ze in het begin hebben meer niet.
dus als je ze inderdaad netjes wil houden (wat tegenovergestelde van dreadlocks is maar goed :P) dan moet je ze steeds bijwerken.

;) mijn punt in totaal is...wax is slecht en tijd, geduld en niet zorgen maken om wat andere mensen van je vinden goed is.

Gebruikersavatar
poemoekelke
Medium Dready
Medium Dready
Berichten: 280
Lid geworden op: zo jun 14, 2009 9:52 am

Re: Dread FAQ!

Bericht door poemoekelke » wo jul 08, 2009 8:17 pm

Wat een vreemde manier om dreads te haken! :eek:
(zie de link http://community.livejournal.com/get_up ... 99923.html )
Ik doe het in ieder geval altijd heel anders. Deze manier had ik nog nooit gezien!

En hm, over wax blijven de meningen verdeeld..
Daar kan denk ik altijd over gediscusieerd worden!
Ik heb in het begin stadium best veel (zij het met zeer kleine hoeveelheden) gewaxt.
Heb me destijds ook nooit afgevraagd of dat goed of niet goed is.
Chasing rainbows and butterflies in my part of paradise.

Afbeelding

fototopic

Dark_Angel
Senior Dready
Senior Dready
Berichten: 769
Lid geworden op: zo mei 03, 2009 4:08 pm
Geslacht: dread-man
Locatie: roermond

Re: Dread FAQ!

Bericht door Dark_Angel » wo jul 08, 2009 9:18 pm

Heero Valentine schreef:;) mijn punt in totaal is...wax is slecht en tijd, geduld en niet zorgen maken om wat andere mensen van je vinden goed is.
Niet mee eens.
Ik denk dat waxen in het begin zelfs goed voor je dreads is maar je moet wel de goede wax gebruiken en niet de fout maken om te veel te waxen. Dit is juist de fout die de meesten maken en daardoor gaan ze denken dat wax dus fout is. :ja:
(kijk voor de aardigheid maar eens naar de filmpjes op youtube waarvan ik de links in het topic over waxen heb geplaatst gisteren.)
Last night I lay in bed looking up at the stars in the sky and I thought to myself, where the heck is the ceiling.

Hyves
Afbeelding

Gebruikersavatar
Nomster
Senior Dready
Senior Dready
Berichten: 801
Lid geworden op: ma mei 18, 2009 10:48 pm
Locatie: 'n haag

Re: Dread FAQ!

Bericht door Nomster » do jul 09, 2009 7:54 pm

poemoekelke schreef:Wat een vreemde manier om dreads te haken! :eek:
(zie de link http://community.livejournal.com/get_up ... 99923.html )
Ik doe het in ieder geval altijd heel anders. Deze manier had ik nog nooit gezien!

En hm, over wax blijven de meningen verdeeld..
Daar kan denk ik altijd over gediscusieerd worden!
Ik heb in het begin stadium best veel (zij het met zeer kleine hoeveelheden) gewaxt.
Heb me destijds ook nooit afgevraagd of dat goed of niet goed is.
Je linkje doet het niet... :/
Afbeelding

Gebruikersavatar
poemoekelke
Medium Dready
Medium Dready
Berichten: 280
Lid geworden op: zo jun 14, 2009 9:52 am

Re: Dread FAQ!

Bericht door poemoekelke » do jul 09, 2009 8:22 pm

link staat bij 2.2.2.5 !
Ik heb hem toch gewoon gekopieerd...
Maar zie dat het laatste gedeelte niet pakt.
Chasing rainbows and butterflies in my part of paradise.

Afbeelding

fototopic

Anarchist mind
Junior Dready
Junior Dready
Berichten: 120
Lid geworden op: zo dec 13, 2009 12:41 am
Geslacht: dread-man
Locatie: Oostende

Re: Dread FAQ!

Bericht door Anarchist mind » zo dec 13, 2009 5:00 am

Laten we dan maar een paar vragen lanceren.....
:eek: Dread FAQ....eerst die eens lezen...vragen?, welke vragen!!! :juggle:

Prachtig stuk!! :top: :top:
Vrijheid is de moeder, niet de dochter van de orde!

koetjeboe
Newbie Dready
Newbie Dready
Berichten: 39
Lid geworden op: zo feb 21, 2010 9:42 pm
Locatie: Spijkenisse
Contacteer:

Re: Dread FAQ!

Bericht door koetjeboe » ma feb 22, 2010 1:43 pm

Voor ik een nieuwe topic aan ga maken, zou ik willen weten of er een topic staat met ervaringen over dreads en werk. Ik kan namelijk niets vinden via zoeken, of ik ben zoals gewoonlijk kippig :rolleyes: . Ik werk namelijk in een verzorgingstehuis en mensen (en daarmee bedoel ik bewoners) keken vaak raar op en gaven negatieve reacties over mijn woldreads. Nu moet ik daar gewoon schijt aan hebben, maar ik ben bang dat mijn baas er wat tegen heeft.
Misschien moet ik een andere baan gaan zoeken in de toekomst omdat ik volgend schooljaar ga studeren in Utrecht of Leiden en de kans zit er in dat ik toch na een tijd ga verhuizen. Dus moet ik een andere baan hebben, wat zijn jullie ervaringen met een baan vinden? en zijn er vaak negatieve reacties van leidinggevende e.d.?

Plaats reactie