Pagina 1 van 1

Hallo!! van de (op één na) oudste dread-woman!

Geplaatst: ma mar 15, 2010 6:16 pm
door Monica.Almere
Hi Peeps,

Ik ben Monica (La Urbanista), ik ben met mijn 46 jaar vast wel de oudste dreadhead hier op het forum. De oudste dreadhead met zo ongeveer de kortste dreads (zie foto topics). Maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb me altijd al veel jonger dan mijn leeftijd gevoeld. Ik denk dat ik een Indigo Adult ben. Niet gillend wegrennen hoor! :cool: Er zullen vast veel Indigo Children hier te vinden zijn. Misschien ben jij er ook een en weet je het niet. Zou zo maar kunnen. ;)

Mijn dreads heb ik 6 maanden geleden laten zetten in Belgie (Roeselare) bij Aum-dreadlocks. Marina heeft mijn haar gedread met een haaknaald, in een stijl die ze in Bangkok, Thailand heeft geleerd. Ze zitten dan meteen goed en je hebt geen elastiekjes of wax of permanentvloestof nodig. Ik hou ze zelf bij met een viltnaald. Dat ging in het begin nog wel eens mis. Maar nu heb ik het wel onder de knie. Ik weet dat het met een haaknaald beter is, maar die techniek beheers ik nog niet.

Ik woon met mijn vriend en poes in Amsterdam Oost. Ben oospronkelijk drs. Vertaalwetenschap, maar werk daar niet in. Ik ben nu beeldend kunstenaar. Ik doe aan fotografie en digitale manipulatie. PC en photoshop zijn mijn tools of the trade.

Mijn website ( is nog niet af):
[url=http://www.m

Wat kan ik verder nog over mezelf vertellen...
Ik hou van reizen, van mensen observeren, van tattoo's, sommige TV series (Dexter, Weeds, Mad Men, Law & Order), fantasy en pagan Festivals (Keltfest, Castlefest), warm weer en lekker chillen in de schaduw in een hangmat, etc.

Mijn ouders zijn van tijdens de oorlog. Dat heeft ook invloed op mij gehad. Mijn eerste bezoek aan Auschwitz (toen was ik een jaar of 12) heeft een ontzettend sterke impact op me gehad. Het menselijk lijden houd me tot op de dag van vandaag bezig. Toch wel iets minder gezellig, maar ja.

Verder ben ik een optimistische tobber, een aangepaste hippie, een praktische dromer, een avontuurlijke huismus, een bescheiden betweter en een lieve vrouw met een scherpe tong.


Trouwens... mijn nickname; La Urbanista verwijst naar mijn liefde voor de grote stad en alles wat Urban is. Ik hou van de drukte, de mensen, de indrukken, de prikkels. Maar ik ben zelf niet superdruk. Ik hou ervan de dingen te observeren vanaf een schaduwrijk terrassje met een glas Rosé of een cappuccino. Ik hou wel van de natuur, vooral de zee, maar niet al te lang achter elkaar. Small doses please! :-)

Re: Hallo!! van de oudste dread-woman!

Geplaatst: ma mar 15, 2010 9:26 pm
door Biessy
Welkom op het forum Monica. Je dreads zien er leuk uit. Grappig. Heel veel plezier hier.
(Ik weet trouwens niet of je echt de oudste bent hier.)

Re: Hallo!! van de oudste dread-woman!

Geplaatst: ma mar 15, 2010 9:31 pm
door Pom
Oe! Ik was ook ongeveer 12 toen ik Auschwitz bezocht. Blijft inderdaad hangen.

Welkom alhier en veel plezier :)

Edit; Roeselare? Waarom Roeselare als je in Amsterdam woont? :lach: (Ik ben opgegroeid in een dorp naast Roeselare en heb er m'n rebelse tienerjaren in kroegen doorgebracht, vandaar m'n intresse)

Re: Hallo!! van de oudste dread-woman!

Geplaatst: ma mar 15, 2010 10:13 pm
door Monica.Almere
Tom


HI Tom,

Omdat ik toen in Amsterdam niemand kon vinden en omdat Aum Dreadlocks zo'n manier van dreaden heeft die ik heel mooi vond.
:-)
Vandaar.

Re: Hallo!! van de oudste dread-woman!

Geplaatst: vr mar 19, 2010 4:06 pm
door Knoeter
"Verder ben ik een optimistische tobber, een aangepaste hippie, een praktische dromer, een avontuurlijke huismus, een bescheiden betweter en een lieve vrouw met een scherpe tong."

Dit vind ik geweldig bedacht!!! En ik herken mezelf er ook nog es in hahaha!!!
Ik heb al es gereageerd in je fototopic, verkeerde volgorde dus, maar welkom natuurlijk!!

Re: Hallo!! van de oudste dread-woman!

Geplaatst: ma jun 21, 2010 1:39 am
door Anitadread
Hallo La Urbanista,

Ik zal je toch moeten teleurstellen. Ik denk dat ik de oudste Dreadhead ben. Ik ben 48 jaar en heb 10 jaar mi locks. Ben er nog steeds supper blij mee en trots op (Zie foto's, Mi and my 10 year old locks). Vind het leuk dat er nou eens iemand van mijn leeftijd bij zit. Keep up the good work Sista!!

Bless Anitadread

Re: Hallo!! van de oudste dread-woman!

Geplaatst: vr jul 16, 2010 8:26 pm
door Monica.Almere
Anitadread
Oh damn! Ik dacht dat ik de oudste was!
:-)

Maar oke dan ben ik een goeie tweede ( ben nu 47) hi hi.

Re: Hallo!! van de (op één na) oudste dread-woman!

Geplaatst: zo jul 18, 2010 1:09 pm
door Jelle.
Välkommen :cool:

Re: Hallo!! van de (op één na) oudste dread-woman!

Geplaatst: di aug 03, 2010 4:03 am
door Moon_Flower
Haaaai welkom!

:D

Re: Hallo!! van de (op één na) oudste dread-woman!

Geplaatst: di sep 29, 2015 8:10 pm
door owen
hallo,
bestaat er een website van aum dreadlocks in roeselare?
ik zou er graag zo rap mogelijk willen steken. maar ik ben ook heel kieskeurig en ik wil ze zo goed mogelijk. en ik wil ook graag eens foto's zien van wat ze daar nog allemaal steken..
Alvast bedankt
Met vriendelijke groeten
Owen.

Re: Hallo!! van de (op één na) oudste dread-woman!

Geplaatst: do okt 08, 2015 12:10 am
door Øse
Dit topic is meer dan 5 jaar oud owen.. En monica niet meer actief.