Er zijn 20 resultaten gevonden

door Celinda
Wo Sep 18, 2019 11:38 pm
ForumCOLON Het forum
OnderwerpCOLON [UPDATE 9-1-2019] MEDEDELING over de toekomst van het forum
ReactiesCOLON 114
BekekenCOLON 71030

Re: [UPDATE 9-1-2019] MEDEDELING over de toekomst van het forum

Hallo allen. Helaas lees ik dit nu pas. Jammer, was juist van plan, vanwege een klantje van me die op jullie forum komt, mijn gezicht wat vaker te laten zien. Echter, de site is idd erg gedateerd. Ik denk echter wel dat het goed is een forum te hebben, maar misschien een wat gebruiksvriendelijkere. De tijden zijn verandert zie ik. Dit forum werkt nog op de oldschool way. hahaha.

Mochten jullie alsnog van plan zijn op een andere manier door te gaan, laat het me dan weten. Ik wil juist graag een beetje in contact treden met andere dreadgenoten.

Groetjes, Celinda.
door Celinda
Wo Sep 18, 2019 11:31 pm
ForumCOLON Voorstellen
OnderwerpCOLON Nieuw op dit forum
ReactiesCOLON 5
BekekenCOLON 6117

Re: Nieuw op dit forum

Hallo allemaal, ik ben een oude newby. Wel bekend bij enkelen. Zet en onderhoud al meer dan 15 jaar dreadlocks.
Zie www.dreaddokter.nl
Ik heb zelf inmiddels dreadlocks af en aan sinds 1997. Mijn dreads nu zijn zo'n 8 jaar oud, schat ik. Eerst netjes onderhouden. Daarna gewoon de natuur het werk laten doen. Leuk reisje. Toevallig na twee jaar niet bijhouden toch maar wat orde in de chaos. Voor het eerst met interlocken begonnen. Ik was er in eerste instantie tegen, maar nu, (omdat ik een luie onderhouder ben) de dunnere dreads ge-interlockt. Schrik niet, I know what I'm doing. Vanaf hier weer gewoon lekker laten groeien. Verder wil ik me hier wat vaker laten zien en graag mijn dreadreis delen. Echter ik zie dat het weer even wennen is met foto's posten. Check me anders gerust ook op facebook al ben ik daar weinig
door Celinda
Wo Dec 15, 2010 3:31 pm
ForumCOLON Voorstellen
OnderwerpCOLON Dreaddokter says hi
ReactiesCOLON 8
BekekenCOLON 2144

Re: Dreaddokter says hi

Hoi Malayla,

Ik weet niet of je me al terug gebeld hebt, maar ik wil je alleen maar zeggen dat je van harte welkom bent hoor. Om een afspraak te maken. Ik hoor het wel.

Oh ja, en hier voor iedereen, de foto van mijn ene korte dreadje.

groetjes

Afbeelding

malayla
door Celinda
Do Dec 09, 2010 7:02 pm
ForumCOLON Van alles over dreads!
OnderwerpCOLON Dreadlocks op tv
ReactiesCOLON 373
BekekenCOLON 125330

Afro aanbidden

Als het lukt, vind je hier een filmpje wat echt super is. Een filmpje waarin afro haar in een sesamstraat filmpje wordt geprezen, inplaats van alle ergernissen. Ook de dreads komen langs.

Afbeelding
VET!

http://www.youtube.com/watch?v=enpFde5r ... detailpage

Groetjes, Celinda.
door Celinda
Di Dec 07, 2010 4:14 am
ForumCOLON Voorstellen
OnderwerpCOLON Dreaddokter says hi
ReactiesCOLON 8
BekekenCOLON 2144

Dreaddokter says hi

Hallo allemaal, ik ben Celinda uit Eindhoven. Beter bekend als de dreaddokter, want ik kan dreadjes weer beter maken. Ik laat ze trouwens ook geboren worden.

Lang geleden heb ik me hier aangemeld, als dreaddragend didgeridoo spelertje. Na 5 jaar dreads (voor de tweede keer) kreeg ik hoofdluis en na 3 weken biologische oorlogvoering op mijn arme hoofdje, heb ik helaas met drastischere maatregelen moeten komen en heb ik er de schaar in gezet. Though luck. Ik voelde dat ik niet verder welkom was als dreadloos didgeridoo spelertje. (of dat nu terecht was of niet) waarna ik dus 3 jaar geen reacties heb gepost.

Nu na lange tijd weer eens ingelogd en voel me nog steeds thuis. Sinds mijn knipbeurd niet meer de moet gehad om mijn haar lang te laten groeien voor dreads, maar wel ÉÉN dreadje terug laten groeien. Deze is nu 2,5 jaar oud. (sorry, nog geen foto.

Gelukkig heb ik bijna dagelijks met dreadlocks te maken, van klanten, maar ook veel vrienden en ik hoef ze dus niet helemaal te missen.

Stiekum doe ik dit toch en wie weet zal ik ooit weer mijn hele haar in dreads hebben. Des ondanks wil ik graag jullie verhalen lezen en de mijne delen.
Afbeelding
Lieve groetjes,
Celinda
Dreaddokter
http://www.creamundi.nl/Dreads
door Celinda
Ma Aug 13, 2007 2:26 pm
ForumCOLON Vragen
OnderwerpCOLON [dreads &] Luizen
ReactiesCOLON 498
BekekenCOLON 209988

Vreselijke mededeling.

Mijn volwassen dreads waren te ontwikkeld en dus een goede schuilplek voor luizen sinds ik ze had. Dus prioderm lotion, shampoo, teatreeolie, azijn. Ik heb alles geprobeerd, maar niets hielp meer. zoiezo krijg ik de indruk dat hoe meer je prioderm herhaald hoe minder gevoelig de beestjes ervoor worden. Tot drie keer toe dacht ik van de ellende af te zijn, maar telkens kwam het terug. Dit was niet meer verantwoord. Ik heb ze huilend voor de spiegel afgeknipt. De laatste klitten eruit gekamt en wat ik aantrof tijdens het kammen bespaar ik jullie. Ik kan jullie alleen melden, dat alle producten die ik gebruikt heb hun werk niet hadden gedaan naar behoren. Oorzaak. Gewoon NIET kunnen kammen. Ik heb website na website afgezocht naar info. Zowel in nederland als buitenlandse sites, maar alle tips zeggen het zelfde. KAMMEN. Of ik iets fout gedaan heb... NEE zeker niet. Eerst volgens de handleiding en nog een tip van de prioderm firma, dreads tot 10 cm in de lotion drenken. Halve fels ongeveer dus. Na een week herhalen. Oh ja en niet uit wassen binnen 12 uur. Nou, de tweede week heb ik het dus gewoon 48 uur laten zitten. En het wassen ben ik gaan doen met de shampoo. Tevergeefs allemaal. Wat ik weten wil van iedereen waarbij middelen wel goed geholpen hebben is, hoe lang deze hun dreads hebben en hoe hard ze waren. Die van mij waren zo hard, dat ze eigenlijk niet meer uit te kammen waren. Vandaar ook dat ik uiteindelijk deze drastische maatregel heb moeten nemen.

Ik mis mijn dreads enorm, ookal staat het korte haar me goed en is het heerlijk je handen door je haar te kunnen halen. Ik voel me niet compleet zonder de dreads. Al Overweeg ik nu om geen hele bos meer te nemen, hooguit misschien één of twee groten onderin mijn nek. Ik heb mijn afgeknipte dreads bewaard, om er eventueel één terug te zetten zodra het vilten weer is begonnen.
door Celinda
Ma Aug 13, 2007 2:17 pm
ForumCOLON Vragen
OnderwerpCOLON [dreads &] Luizen
ReactiesCOLON 498
BekekenCOLON 209988

Wat ik me afvraag, hoe lang had je al dreads toen je last kreeg van luizen? Waren ze al totaal ontwikkeld? Ik bedoel, waren ze al een paar jaar oud en helemaal hard?
Twinkel schreefCOLONik heb ook 2 keer luisjes gehad. moet je gewoon langs de apotheek en daar hebben speicale shampo er voor. en die werkt als de neten :P maar niet vergeten al je kleren te wassen en je bed teverschonen en ook als je ze gebruikt haarbanden of elestiekjes. gewoon alles waar je dreads mee in aanraking komen. want daar blijven de eitjes achter en als je dan je dreads gedaan heb ben je tijdelijk luis vrij. spreek uit ervaring :oops: o en mischien is het ook handig als iedereen dat bij u thuis doet dat ze niet ergens blijven rond hangen en waarschuw andere ook waar je met je dreads rond gezwaait heb.
door Celinda
Wo Jul 18, 2007 3:34 pm
ForumCOLON Vragen
OnderwerpCOLON [help!] Topic voor alle kleine vragen over dreads
ReactiesCOLON 746
BekekenCOLON 271869

Ik heb er verder trouwens naar gegoogled en het blijkt bij een aantal kappers te worden gerbuikt. gecombineerde techniek dreadlocks heb ik ingetiept. Kijk maar eens.
door Celinda
Wo Jul 18, 2007 3:31 pm
ForumCOLON Vragen
OnderwerpCOLON [help!] Topic voor alle kleine vragen over dreads
ReactiesCOLON 746
BekekenCOLON 271869

Ja weet ik. Ik ken de techniek verder niet helaas, maar ik heb het gevonden bij iemand op het forum. er wordt helaas wat geheimzinnig over gedaan. Er is wel een website van haar met foto's maar ze geeft het geheim niet prijs. Ik denk als ik de website noem, dat ik geen vrienden met haar maakt. :?
door Celinda
Wo Jul 18, 2007 3:28 pm
ForumCOLON Vragen
OnderwerpCOLON [versieren] Kralen & meer
ReactiesCOLON 90
BekekenCOLON 36266

Je kunt pijpjes maken van ijzerdraad. Gewoon met een rondbek tangetje. Een beetje handig moet je wel zijn met de tool. Gewoon spiraalvormig. hoe dichter tegen elkaar aan, hoe minder kans dat het gaat haken.
door Celinda
Wo Jul 18, 2007 3:23 pm
ForumCOLON Vragen
OnderwerpCOLON [help!] Topic voor alle kleine vragen over dreads
ReactiesCOLON 746
BekekenCOLON 271869

Vraag: Gecombineerde techniek bij zetten van dreads.

In deze toppic kun je je ervaringen plaatsen als je bekend met deze techniek. Ikzelf heb alleen gezien dat deze techniek bestaat en ziet er erg mooi uit. Ook als je voor het eerst dreadlocks neemt, ziet het er direct goed uit en de dreads zijn meteen hard. Dus geen last van losse haren na verloop van tijd. Wat mij persoonlijk ook erg aanspreekt, is dat je geen viltnaald hoeft te gerbuiken (deze maakt het haar namelijk kapot) en toch goed resultaat krijgt. En het werkt beter als de haakmethode. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
door Celinda
Wo Jul 18, 2007 3:06 pm
ForumCOLON Vragen
OnderwerpCOLON Vraag: Losse plukken haar in dreads
ReactiesCOLON 33
BekekenCOLON 11602

Na het inhaken gewoon een viltnaald gebruiken is een goede optie. Zo kun je de puntjes mooi stomp krijgen en gaat er echt niet snel meer uit. bij mij werkt het prima. Alleen ik heb van een nieuwe techniek gehoord. De gecombineerde techniek. Is zonder viltnaald en maakt de dreads ook echt stevig. Dus geen losse haren meer. Ziet er echt goed uit, maar heb geen idee hoe het werkt. Wie wel? Een viltnaald maakt het haar namelijk wel wat kapot.
door Celinda
Wo Jul 18, 2007 2:56 pm
ForumCOLON Vragen
OnderwerpCOLON Vraag: Omhaken van puntjes
ReactiesCOLON 85
BekekenCOLON 40710

Kan iemand mij iets vertellen over de gecombineerde techniek. Ik hoorde dat je daar helemaal geen viltnaald voor gebruikt. Ziet er echt mooi uit en is meteen stevig.
door Celinda
Vr Jun 29, 2007 4:22 pm
ForumCOLON Van alles over dreads!
OnderwerpCOLON hoe oud zijn jouw dreads?
ReactiesCOLON 689
BekekenCOLON 215498

Mijn dreads zijn 5 jaar oud ongeveer. Wat houden jullie dat goed bij zeg. ik weet alleen dat ik het een half jaar ongeveer voor mijn tweede trip naar Austrlië ik ze opnieuw heb laten zetten. Dat was een halfjaar voro de zomer van 2002. Dus dat is dan al weer 5 en een half ongeveer dus. Maar voor iedereen die ze net heeft, proficiat en eigenlijk erg leuk om een foto logboek bij te houden. Jammer dat ik dat nooit heb gedaan.

doeidoei.
door Celinda
Vr Jun 29, 2007 4:17 pm
ForumCOLON Voorstellen
OnderwerpCOLON Celinda zegt hallo
ReactiesCOLON 12
BekekenCOLON 4422

oh ja, nog even dit. Ik heb van 1998 tot 2000 dreads gehad, toen waren ze out of control. Dus in Australië maar afgeknipt :( al stond kort haar me ook wel. Ik miste mijn dreads zo erg, dat ik ze in 2002 weer heb laten groeien. eerst waren ze heel kort en gekruld bij de kapper. Echt lelijk. Ze zijn dus nu een jaar 5 oud en als ik ze niet één keer gelijk had laten knippen, waren ze waarscheinlijk tot halvewegen mijn rug. Maar nu zijn ze tot even onder de schouders. Zie foto...

Punten zijn wat gebleekt, maar weer met henna oranje achtig. Verder naar boven normaal henna. Daarboven aardbijenrood en helemaal bovenop kersen haha. Een lekkere fruitcocktail dus. (uitgroei blond :wink: ). Nu wil ik de punten weer lichter hebben. Mooi vlammend haha.